Voeg- en metselwerk

gevelwerk3

Het voeg- en metselwerk van uw gebouw is een belangrijk onderdeel van de constructie en de uitstraling van uw pand. Het is daarom van groot belang om het voeg- en metselwerk goed te onderhouden en waar nodig te herstellen. Slecht voeg- en metselwerk kan leiden tot vochtproblemen, scheuren en verzakkingen, met als gevolge dat de constructie van uw pand kan worden aangetast.

Ons team van specialisten kan de buitenschil van uw vastgoed grondig inspecteren en waar nodig herstellen of indien nodig vervangen. Met behulp van een hoge druk unit op basis van water reinigen wij de gevels, of indien gewenst, door middel van micronevel- stralen voor een nieuw uiterlijk. Nieuw voegwerk wordt aangebracht naar wens van de klant zodat de nieuwe voegen mooi aansluiten bij het uiterlijk van het gebouw en u het gewenste resultaat krijgt.

Gevelverankering

gevel-verankering

Gevelverankering zorgt voor de stabiliteit en veiligheid van uw spouwconstructie. Het voorkomt dat de buitenblad loskomt van de constructie en kan instorten. Daarnaast beschermt het uw pand tegen trillingen, windbelasting en andere invloeden van buitenaf. Belangrijk is om te weten dat spouwankers aan slijtage onderhevig zijn en kunnen verzwakken na verloop van tijd. Dit kan leiden tot scheurvorming, verzakkingen en zelfs instortingsgevaar. Daarom is het van groot belang om de gevelverankering van uw gebouw regelmatig te laten controleren en indien nodig te laten onderhouden door een specialist.

Door gebruik te maken van zeer weerbare en betrouwbare verankeringen (zoals bv. renovatie spouwankers) kan Venibo B.V. in de meeste gevallen het gescheurde metselwerk nagenoeg onzichtbaar herstellen en verdere problematiek voorkomen.

Reinigen van gevels en muren

gevelwerk1

Het reinigen van gevels en muren is een belangrijke stap in het onderhoud van uw pand. Door de jaren heen kan de buitenkant van uw gebouw vervuild raken door bijvoorbeeld mos, algen, lucht- en andere vormen van vervuiling. Hierdoor kan niet alleen de uitstraling van uw pand verslechteren, maar ook de kwaliteit van het metselwerk en de gevels worden aangetast.

Het is belangrijk om het reinigen van uw gevels en muren over te laten aan professionals. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om uw pand op een veilige en vakkundige manier te reinigen. Venibo B.V. gebruikt verschillende technieken zoals stoomreiniging, chemische reiniging en hogedrukreiniging, afhankelijk van de vervuiling en het type gevel of muur. Zo bent u verzekerd van een grondige en veilige reiniging van uw pand.

Graffiti verwijderen en voorkomen

gevelwerk2

Graffiti is een vorm van straatkunst die soms als overlast kan worden ervaren, vooral als het ongevraagd op muren en gevels wordt aangebracht. Het kan niet alleen zorgen voor esthetische problemen, maar kan ook schade aan de ondergrond veroorzaken en daarmee de waarde van het vastgoed verminderen. Daarom is het belangrijk om graffiti zo snel mogelijk te verwijderen en, indien mogelijk, te voorkomen.

Het verwijderen van graffiti kan een uitdagende taak zijn, afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de gebruikte verfsoorten. Het is belangrijk om daar een professioneel bedrijf voor in te schakelen omdat onjuist gebruik van chemicaliën of te agressieve reinigingsmethoden de ondergrond kunnen beschadigen en blijvende vlekken kunnen achterlaten.

Venibo verwijdert niet alleen graffiti van muren, maar door middel van een speciale “coating” wordt voorkomen dat nieuwe graffiti aanhecht. Deze laag zorgt ervoor dat de graffiti simpel te verwijderen is zonder dat u hiervoor een gespecialiseerd bedrijf moet inschakelen.