V.v.E. in Schiedam kiest voor verduurzaming en is nu geheel gasvrij

posted in: Nieuws | 0

De Vereniging van Eigenaren Rotterdamsedijk 309 t/m 395 te Schiedam heeft in 2021 opdracht gegeven om het gebouw te verduurzamen.
Tijdens het meerjarig traject is het complex voorzien van een EPS buitengevelisolatie systeem van het merk Strikolith dat afgewerkt is met flexibele steenstrips om het uiterlijk te behouden van traditioneel metselwerk. Ook zijn de oude houten kozijnen vervangen door nieuwe hoogwaardige isolerende kunststof kozijnen van het Duitse merk Gayko.
Het dak is vervolgens geïsoleerd en voorzien van PVT panelen van het merk Triple Solar. In de woningen zijn moderne Nibe warmtepompen gemonteerd, en zijn Oxygen luchtverversingssystemen geplaatst van het merk Jaga. Deze aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat het gebouw nu volledig gasvrij is en voldoet aan de toekomstige eisen voor duurzaamheid en energiezuinigheid.

Het EPS buitengevelisolatie systeem van Strikolith is speciaal ontwikkeld om gevels te isoleren en te beschermen tegen weersinvloeden. Door de flexibele steenstrips behoudt het gebouw zijn karakteristieke uitstraling, terwijl het toch optimaal geïsoleerd is. De kunststof kozijnen van Gayko zijn niet alleen isolerend, maar ook duurzaam en onderhoudsarm. Hiermee zijn de appartementen dusdanig goed geïsoleerd dat de oude hoge temperatuur verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstof (gas) overbodig zijn geworden, en vervangen door moderne lage temperatuur systemen.
De PVT panelen van Triple Solar op het dak zorgen voor zowel warm water als elektriciteit. Hierdoor wordt er op energie bespaard en wordt het milieu minder belast. De Nibe warmtepompen en Jaga Oxygen slimme ventilatie/lage temperatuur verwarmingssystemen zorgen voor een comfortabele en gezonde leefomgeving in de woningen.

De Vereniging van Eigenaren is erg tevreden over het resultaat en over de samenwerking met de verschillende leveranciers. Het gebouw is nu zo goed als klaar voor de toekomst en kan met deze aanpassingen nog jarenlang mee.